Glavni odbor SPS-a doneo odluku o učešću u novoj vladi

Socijalistička partija Srbije juče je i formalno, na sednici Glavnog odbora, donela odluku o učešću u novoj vladi i formiranju vlasti na lokalnom nivou.

19.09.2022. 08:40
  • Podeli:
dačić tara radovanović tanjug.jpg Foto: Tara Radovanović/Tanjug

Iako lider SPS-a Ivica Dačić kaže da ni sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kao ni sa mandatarkom za sastav nove vlade Anom Brnabić nije razgovarao o personalnim rešenjima niti koji bi resori pripali socijalistima, na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SPS-a odlučeno je da ova stranka uzme učešće u novoj vladi kao i u formiranju vlasti na lokalnom nivou.

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je da je obavio nekoliko razgovora sa Vučićem i da su se načelno dogovorili o daljnoj saradnji.

"Ostaje da se obave ti konkretni razgovori kad je reč o kadrovima i pozicijama koje bi pripale našoj partiji, odnosno koaliciji", rekao je lider socijalista, naglasivši da osim što je Vučić na konferenciji za novinare rekao da će upravo Dačić biti prvi potpredsednik Vlade i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, drugih razgovora nije bilo.



Odgovarajući na pitanja novinara da li će socijalisti za novu vladu predložiti neka nova lica, lider SPS je u šali rekao: "Ne mogu pred njima da vam to pričam". Naglasio je i da nisu vođeni razgovori o tome koji bi resor on vodio u sledećoj vladi, osim što je Vučić izjavio na konferenciji za medije da će biti prvi potpredsednik Vlade i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Takođe, jedna od odluka koja je donesena na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SPS-a je i odluka o održavanju partijskog kongresa jedinsta, reforme i "kadrovskog osvežavanja" koja bi trebalo da bude održana 17. decembra.

Pre toga biće izabrano novo rukovodstvo stranke.

"Kao što znate, uvek sam bio na raspolaganju, razumem potrebe države. Vučić je svojevremeno predložio da budem ministar spoljnih poslova, on je predložio i da budem predsednik Skupštine. Prema tome, da sačekamo i vidimo šta je njegova koncepcija", rekao je u ponedeljak Ivica Dačić.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()