Hag: U Sudu za zločine OVK počinje suđenje Pjeteru Šalji

On se tereti za proizvoljno lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo

21.02.2023. 08:36
  • Podeli:
sud za zločine ovk hag profimedia-63c6b22a5b907.webp Foto: Profimedia

Suđenje Pjeteru Šalji pred Specijalizovanim većima Kosova u Hagu počeće danas.

Kako je saopšteno iz Specijalizovanih veća Kosova, uvodna izlaganja zakazana su za utorak i sredu, 21. i 22. februara.

Prvobitna optužnica protiv Pjetera Šalje potvrđena je 12. juna 2020. godine, a korigovana potvrđena optužnica zavedena je 1. novembra 2021. godine.

On se tereti za proizvoljno lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo u periodu između 17. maja i 5. juna 1999, protiv lica zatvorenih u mestu Kukeš u Albaniji u fabrici metala, koju je koristila takozvana Oslobodilačka vojska Kosova (OVK). 

Odbrana Šalje je najavila da on želi da, posle uvodnog izlaganja svog branioca, da kratku izjavu od oko pet minuta bez polaganja zakletve.

U ovom predmetu osam lica je dobilo status žrtve koja učestvuje u postupku. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()