Haradinaj: Francusko-nemački predlog je konačno razdvajanje Beograda i Prištine

Haradinaj se na sednici tzv. kosovskog parlamenta, na kojoj se razgovara o francusko-nemačkom predlogu, založio za prihvatanje tog predloga, kao deo konačnog sporazuma sa Srbijom.

13.02.2023. 17:43
  • Podeli:
ramuš haradinaj profimedia-0590622754-1668087812146.webp Foto: Profimedia

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izjavio je da je on za prihvatanje francusko-nemačkog predloga koji će istovremeno biti "konačno razdvajanje dve zemlje" i obezbediti put tzv. Kosovu za učlanjenje u NATO.

On je u skupštini tzv. Kosova rekao da tzv.Kosovo ima direktnu potvrdu iz SAD da francusko-nemački predlog uključuje američku podršku za Partnerstvo za mir i put tzv. Kosova u NATO.

Haradinaj se na sednici tzv. kosovskog parlamenta, na kojoj se razgovara o francusko-nemačkom predlogu, založio za prihvatanje tog predloga, kao deo konačnog sporazuma sa Srbijom.

„Za mene je francusko-nemački plan prihvatljiv, ja ga podržavam i tiče se naših glavnih komponenti, kretanja ka NATO-u. Dok ne budemo ušli u ugovorne odnose sa NATO, (tzv.) Kosovo nije bezbedno. Članstvo u Savetu Evrope i naša kandidatura za EU ​​su otključani“, rekao je Haradinaj.

On je ocenio da put tzv. Kosova u Ujedinjene nacije može biti težak, ali da može biti „napredniji“ ako Kosovo bude na putu ka NATO-u.

Prema njegovim rečima, u dijalogu sa Srbijom, tzv. Kosovo ne treba da se „pretvara u stranku koja gubi i da se smatra strankom koja nije uradila svoj posao“.

„Ovo je konačno, ovo je dogovor, drugog dogovora više neće biti. Ako Srbija zatraži naše priznanje, mi ćemo to razmotriti. Ali reći da ovde predstoji dogovor je pogrešno. Ovaj sporazum je konačno odvajanje od Srbije“, kazao je Haradinaj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()