Hil: Ključan trenutak za implementacije sporazuma između Beograda i Prištine

Pitanje KiM bi trebalo da se posmatra kao regionalno u kontekstu Otvorenog Balkana, a kroz tu inicijativu zemlje Zapadnog Balkana da sarađuju i rade zajedno, smatra američki ambasador

10.04.2023. 16:24
  • Podeli:
Dubravka Đedović_Kristofer Hil_Foto Tanjug_MRE_Emilija Jovanović-64341b10d7e17.webp Foto: Tanjug / MRE / Emilija Jovanović

Došao je ključni trenutak kada treba očekivati da se nešto desi u smislu implementacije sporazuma između Beograda i Prištine, za koje kažu da nisu lako postignuti, izjavio je ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil.

"Što se tiče sporazuma iz Ohrida i drugih sporazuma, ni za trenutak nisam rekao da je to nešto lako i da će biti lako, ali mislim da smo došli do ključnog trenutka u smislu da treba očekivati da se nešto desi u smislu implementacije", rekao je Hil prilikom oblilaska stambenih zgrada u Valjevu, na kojima su izvedeni radovi na energetskoj sanaciji.

Dodao je da trenutak jeste težak, ali da smatra da je trenutak pun nade, kao i da očekuje implementaciju u budućnosti.

Hil je dodao da bi pitanje KiM trebalo da se posmatra kao regionalno pitanje u kontekstu Otvorenog Balkana, i po njegovim rečima, u inicijativi Zapadnog Balkana zemlje sarađuju i rade zajedno.

"To je deo procesa koji će Srbiju voditi ka većoj saradnji i na kraju krajeva, ka njenom članstvu u EU", zaključio je Hil, i dodao da SAD snažno podržava proces saradnje u okviru Otvorenog Balkana i pridruživanje EU.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()