Hil: Pitanje tablica na KiM treba odložiti na godinu dana

'Ovom regionu je potrebno da se strasti smire', poručio američki ambasador

23.11.2022. 13:09
  • Podeli:
Kristofer Hil_Tanjug (1)-1666793308037.webp Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Pitanje registarskih tablica na Kosovu i Metohiji treba odložiti na godinu dana i posvetiti se rešavanju ključnih pitanja, poručio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil.

Odgovarajući na pitanja novinara, nakon što je prisustvovao primopredaji nove biotehnološke opreme na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo u Beogradu, Hil je istakao da je potrebno da se na Kosovu nađu dugoročna rešenja i da ta teritorija treba da ima perspektivu međunarodnog položaja.

Sa druge strane, kaže, Srbi na KiM treba da imaju perspektivu kako će njihov život izgledati i na koji način će ga živeti.

"Ovom regionu je potrebno da se strasti smire", rekao je američki ambasador.

Dodao je da situacija na Kosovu treba da se smiri kako bi i tamo mogao da se naprave uslovi za izgradnju biotehnološkog centra i razvoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()