Hil: Razočaran sam i zabrinut zbog Kurtijeve odluke da ne produži rok za preregistraciju

On je dodao i da pozdravlja nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Brisela i pozvao je obe strane na nastavak razgovora.

27.10.2022. 14:00
  • Podeli:
Kristofer HIl_Tanjug (2)-1663582029631.webp Foto: JADRANKA ILIC/TANJUG

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da je razočaran i zabrinut zbog odluke prištinskog premijera Aljbina Kurtija da ne odobri produženje roka za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama, uprkos pozivima SAD-a, EU i Kvinte, prenosi Blic.

Prema Hilovim rečima, SAD su više puta tražile produženje roka posle 31. oktobra ali je Priština to odbila.

"Vlada Sjedinjenih Američkih Država je, zajedno sa svojim međunarodnim partnerima, u više navrata tražila od Vlade Kosova da produži period implementacije preregistracije vozila. Razočarani smo i zabrinuti zbog odbijanja Vlade Kosova da prihvati zahteve i savete svojih najbližih međunarodnih partnera po ovom pitanju", rekao je Hil.

On je dodao i da pozdravlja nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Brisela i pozvao je obe strane na nastavak razgovora.

Podsetimoi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost uoči koje se sastao i sa predstavnicima Srba sa KiM na njihov zahtev.

Vučiću je, kaže, jasno rečeno da "ukoliko KBS, specijalne jedinice policije, ili bilo ko drugi, krene da oduzima našu imovinu, a to su i tablice i vozila, iskoristićemo sva sredstva i mirnim putem pružiti otpor".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()