Hil: Uprkos poteškoćama, prepoznajemo zajedničke interese Srbije i Ukrajine

Hil je naveo da je ekonomska saradnja važna za dve zemlje, jer obe teže da postanu deo jedinstvenog evropskog tržišta

17.11.2023. 11:53
  • Podeli:
kristofer hil, 31 okt 2023 - foto tanjug vladimir šporčić-6544ffd9f3ae9.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas, nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji između Privredne komore Srbije i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine, da je uprkos svim poteškoćama, moguće prepoznati da Srbija i Ukrajina imaju zajedničke interese koje je moguće razvijati u budućnosti. 

"Memorandum o razumevanju potpisuje se u teškim okolnostima za Ukrajinu, kada vidimo agresiju na tu zemlju, urpskos poteškoćama vidimo da Srbija i Ukrajina imaju zajedničke interese", rekao je Hil. 

Hil je naveo da je ekonomska saradnja važna za dve zemlje, jer obe teže da postanu deo jedinstvenog evropskog tržišta. 

"Ozbiljne diskusije se vode po pitanju pristupa jedinstvenom evropskom tržištu i mislim da je prikladno za obe zemlje koje vide sebe kao članice tog tržišta i mogle bi to da postanu, da počinju da sarađuju u oblastima ekonomije", zaključio je Hil. 

Memoranduma o saradnji između Privredne komore Srbije i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine potpisali su predsednik Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine Genadij Čižikov i Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()