Istraživanje Faktora plus - SNS 57 odsto glasova, ujedinjena opozicija 12 odsto

Cenzus prelaze SPS, savez zelenih stranaka i koalicija NADA

20.12.2021. 14:48
  • Podeli:
izbori-glasanje.jpg

Ukoliko bi izbori u Srbiji bili održani naredne nedelje, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi 57 odsto glasova što je blagi pad u odnosu od pre dva meseca kada su bili na 58,3 odsto, prenose dnevne novine Blic.

Za ujedinjenu opoziciju, odnosno Stranku slobode i pravde (SSP), Narodnu stranku (NS), Demokratsku stranku (DS) i Pokret slobodnih građana (PSG) glsalo bi 12 odsto birača, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus.

Istraživanje je sprovedeno od 10. do 16. decembra na uzorku od 1.200 građana Srbije, bez Kosova i Metohije.

Anketa je pokazala i da bi izborni cenzus prešle i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa 9,3 odsto glasova, savez zelenih stranaka sa oko sedam odsto i koalicija NADA sa 4,3 odsto, dok su Zavetnici sa oko tri odsto glasova na ivici cenzusa.

Prema rečima direktora agencije, Vladimira Pejića, Ne davimo Beograd i neki drugi pokreti praktično ne postoje na nivou Srbije, pa su sve zelene opcije stavili u savez, koji je na 7 odsto, a njihov potencijal ide i do 10 procenata.

Slede Dosta je bilo sa 2,4 odsto podrške, Srpska radikalna stranka i Dveri sa 1,4 dok su Zdrava Srbija i Jedinstvena Srbija na oko jedan odsto podrške birača.

Na izbore bi izašlo 50 odsto ispitanika dok je 33 odsto reklo da neće glasati.

Na pitanje kakav su karakter imali protesti pre dve nedelje, 46 odsto je reklo da su bili ekološki, 32 odsto da su bili politički, sedam procenata istaklo je da je reč o opštenarodnom buntu. Nešto drugo je zaokružilo 12 odsto ispitanika, dok 3 odsto ne zna ili nema stav o karakteru protesta, navodi Blic.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()