Jednomesečni pritvor za Srbina uhapšenog na Jarinju

Prema proceni sudije, razlog za određivanje pritvora je mogućnost sakrivanja i bežanja M.A, kao i mogućnost sakrivanja, uništavanja ili menjanja dokaza

11.12.2022. 08:30
  • Podeli:
Kosovska policija_Kosovska Mitrovica_Foto Tanjug STR-63958dfb380ca.webp Foto: Tanjug / STR

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za M.A, Srbina koji je u petak uhapšenog na Jarinju.

On je, kako navodi osnovni sud u Prištini, osumnjičen za krivično delo "napad na službeno lice u saizvršilaštvu" i "neovlašćeno držanje, kontrolu i posedovanje oružja", preneo je portal Kossev.

Prema proceni sudije, razlog za određivanje pritvora je mogućnost sakrivanja i bežanja M.A, kao i mogućnost sakrivanja, uništavanja ili menjanja dokaza.

"Zato je, prema oceni suda, određivanje pritvora okrivljenom u ovoj fazi krivičnog postupka više nego razumno i neophodno za uspešno i delotvorno sprovođenje ovog krivičnog postupka", prezicira se u saopštenju.

Da je M.A. uhapšen na Jarinju u petak je potvrdila i Kosovska policija, koja je tada navela da se on tereti za "teško ubistvo u pokušaju", a zbog napada na službena lica "pre izvesnog vremena".

Osumnjičeni muškarac, za kojim je kosovska policija tragala, uhapšen je u petak na Jarinju, zbog, kako se navodi u saopštenju, napada na službena lica.

Kako je preneo Kontakt plus radio, u saopštenju se dodaje da je kosovska policija u petak uspela da identifikuje i uhapsi osumnjičenog M.A. srpske nacionalnosti za kojim je tragala zbog, kako su naveli, učestvovanja u napadu vatrenim oružjem na službena lica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()