Još 48 sati: Priština odložila kažnjavanje vozača sa srpskim tablicama

Prethodno je američki ambasador u Prištini objavio da su SAD zabrinute zbog toga što Beograd i Priština nisu postigli sporazum za rešenje krize na KiM

22.11.2022. 09:21
  • Podeli:
Tablice_Kosovo_Jarine_KiM_nalepnice_prelepljivanje_Foto Reuters-1666692225339.webp Foto: Reuters

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da prihvata zahtev SAD i da za 48 sati odlaže meru izricanje kazni vozačima vozila koja imaju srpske registarske oznake.

"Zahvaljujem ambasadoru Hovenijeru na njegovoj posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtev za odlaganje za 48 sati izricanja kazni za nelegalne 'KM' (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja u naredna dva dana", napisao je Kurti na Tviteru.

Prethodno je američki ambasador u Prištini Džef Hovenijer objavio da su Sjedinjene Američke Države zabrinute zbog toga što Beograd i Priština nisu postigli sporazum za rešenje krize na KiM.

"Mi smo od kosovske vlade zatražili da odloži za 48 sati primenu novčanih kazni, kako bi omogućila Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama dalje angažovanje strana na pronalaženju rešenja", napisao je Hovenijer na Tviteru.

Kosovska policija juče je, nakon neuspešnih pregovora u Briselu, najavila da će danaspočeti da izriče novcacne kazne vlasnicima vozila sa srpskim registarskim tablicama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()