Jovanović: Opozicija uputila poziv na dijalog, vlast treba da odgovori

Žele da razgovaraju u vezi izbornih uslova

15.03.2024. 10:09
  • Podeli:
miloš jovanović-65a8c849651e9.webp Foto: UNA

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da je opozicija uputila poziv vlastima na dijalog u vezi sa izbornim uslovima i da je sada, kako kaže, na predstavnicima vlasti da daju odgovor.

Jovanović je za N1 rekao da će se u proces pregovora o izbornim uslovima ući ako bude, kako kaže, sluha i razuma, pa se do nečega možda može doći, a ako ne bude odgovora, dodaje da znaju "šta im je činiti".

Povodom predstojće sednica Skupštine Srbije koja je zakazana za ponedeljak, Jovanović kaže da će ona “proteći kako će proteći“, i da će “verovatno tu biti iskazano nezadovoljstvo sa opozicione strane“.

On je preneo i da je stav celokupne opozicije bio da se ne ide na konsultacije poslaničkih grupa o izboru potpredsednika parlamenta, jer imaju načelni dogovor da ne daju kandidate za potpredsednike kao i da ne vode skupštinske odbore.  

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA zatražili su pre dva dana razgovore sa predstavnicima vlasti u vezi sa poboljšanjem izbornih uslova.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()