Kamioni sa srpskom robom još čekaju na Jarinju, Merdaru i Končulju

Vlada u Prištini zabranila je ulaz kamionima koji prenose robu iz centralne Srbije

16.06.2023. 08:40
  • Podeli:
merdare dopisništvo kim tanjug-648ad532c4e79.webp Foto: Dopisništvo KiM/Tanjug

Kamioni sa srpskom robom i dalje čekaju na administrativnim prelazima Merdare, Jarinje i Končulj, pošto im je Priština zabranila da uđu na teritoriju Kosova i Metohije, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta. 

Vlada u Prištini zabranila je ulaz kamionima koji prenose robu iz centralne Srbije, ali i praznim kamionima sa registarskim tablicama koje izdaje Srbija.

Pripadnici specijalnih jedinica takozvane kosovske policije juče su u srpskoj sredini u Gračanici vršili pretres automobila.

U blizini ugostiteljskog objekta koji okuplja mlade Srbe u Gračanici i u blizini Doma kulture desetak pripadnika Specijalne policije zaustavljali su sva vozila i vršili kompletan preteres i automobila i ljudi, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Kroz većinski srpsko mesto Gračanicu, u kojoj živi oko 10.000 stanovnika, prolazi magistralni put koji vodi od Prištine prema Gnjilanu. 

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na razgovore u Briselu sledeće nedelje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()