Kancelarija za KiM: Nema dogovora o tablicama, ni povratku u institucije

Reč je o najobičnijoj dezinformaciji i plasiranju lažnih vesti sa ciljem da Priština sa sebe skine odgovornost za kršenje svih sporazuma, navode iz Kancelarije za KiM

18.11.2022. 09:27
  • Podeli:
preregistracija registracija Kim kosovo kosovska mitrovica profimedia-1667728047581.webp Foto: Profimedia

Nikakav dogovor o tablicama, niti o povratku Srba u institucije prištinskih vlasti nije postignut, kako to pokušavaju da plasiraju mediji u Prištini.

Reč je o najobičnijoj dezinformaciji i plasiranju lažnih vesti, sa ciljem da Priština sa sebe pokuša da skine odgovornost za kršenje svih sporazuma, navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Nikakav dogovor o tablicama niti povratku Srba u institucije nije postignut, kako tu propagandu pokušavaju da plasiraju mediji u Prištini, a preneli su pojedini beogradski mediji", poručuje Kancelarija.

Prethodno su pojedini mediji objavili da je u Briselu postignut dogovor o registarskim tablicama između Beograda i Prištine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini, od 21. novembra počeće novčano da kažnjava one koji ne odluče da preregistruju vozila kaznom u iznosu od 150 evra. Kao reakciju na odluke Prištine, predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije su napustili sve političke institucije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()