KFOR uklonio poslednje barikade na KiM

Uklanjanje poslednjih blokada je izvedeno na brz, bezbedan i siguran način, kako bi se izbegli incidenti i ostali rizici za lokalnu sigurnost, navodi se u saopštenju KFOR-a

05.01.2023. 17:12
  • Podeli:
KFOR_Jarinje_sever KiM_Foto AP Photo_Marjan Vučetić_Tanjug-63ab149eac16b.webp Foto: AP / Marjan Vučetić / Tanjug

Jedinice KFOR-a završile su uklanjanje nekoliko vozila koja su blokirala puteve na severu Kosova i Metohije, u oblasti Dudin Krš i Srbovac, saopšteno je na sajtu NATO.

"Ovaj posao je izveden u skladu sa mandatom KFOR pod okriljem Ujedinjenih nacija, na osnovu Rezolucije 1244, kojim se osigurava bezbedno okruženje i sloboda pokreta za sve zajednice koje žive na Kosovu", navedeno je u saopštenju.

Današnja akcija prati odluku donetu 28. decembra o uklanjanju barikada koje su bile postavljene na severu KiM u prvoj polovini decembra. Uklanjanje poslednjih blokada je izvedeno na brz, bezbedan i siguran način, kako bi se izbegli incidenti i ostali rizici za lokalnu sigurnost, ističe, između ostalog, NATO na svom sajtu.

NATO takođe navodi da će nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije, kao glavnu platformu koja poštuje prava svih zajednica i ima za cilj izgradnju trajnog mira i bezbednosti u regionu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()