Koalicija SNP organizovala protest, traže poništavanje izbora u Beogradu

Predstavnici dela opozicije su se okupili nezadovoljni izbornim rezultatima u srpskoj prestonici

18.12.2023. 20:08
  • Podeli:
protest srbija protiv nasilja - 18 dec 2023 - foto tanjug jadranka ilić (1)-6580a878511dd.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Koalicija "Srbija protiv nasilja" organizovala je večeras protest ispred zgrade Republičke izborne komisije tražeći ponavljanje izbora u Beogradu.

Predstavnici te koalicije okupili su se oko 18.00 časova ispred Skupštine grada, odakle su došli ispred prostorija RIK-a, a saobraćaj u Ulici kralja Milana je blokiran.

Oni su se okupili nezadovoljni izbornim rezultatima u Beogradu tvrdeći da izborna volja građana nije ispoštovana, a traže da se izbori ponove i revidiraju birački spiskovi.

Na protestu su i Dragan Đilas i poslanik Srđan Milivojević koji su rekli da imaju dokaze o navodnim nepravilnostima i traže da pregledaju zapisnike RIK-a.

Na protestu je došlo do incidenta kada je jedna grupa mladića pokušala na silu da probije zaštitnu ogradu koja je postavljena ispred pristorija RIK-a u Ulici kralja Milana.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predstavnici koalicije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ušli su u prostorije RIK-a da bi predali zahteve i prigovore na izborni proces.

Oni su najavili da će početi štrajk glađu koji će , kako su rekli, trajati dok se ne ponište beogradski izbori.

Kandidat za gradonačelnika Vladimir Obradović rekao je da će poslanici te koalicije, među kojima je i Radomir Lazović, ostati u zgradi RIK-a dok se njihovi zahtevi ne ispune.

Aleksić je naveo da su predali zahteve sa navodnnim dokazima i da neće dozvoliti održavanje sednice RIK-a koja je zakazana za 21.00 čas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()