Policija na Kosovu SMS porukama zove Srbe da preregistruju vozila

'Registrujte svoje vozila na RKS, uz finansijske i proceduralne pogodnosti do 31.10.2022. Bilo gde nezavisno od vašeg boravišta', navodi se u poruci kosovskog MUP-a

25.10.2022. 12:51
  • Podeli:
Tablice_Kosovo_Jarine_KiM_nalepnice_prelepljivanje_Foto Reuters-1666692225339.webp Foto: Reuters

Građanima srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji od jutros stižu poruke u kojima ih iz kosovske policije pozivaju na preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice, prenosi Kosovo onlajn.

Taj portal navodi da mu je više čitalaca poslalo identične snimke poruka, u kojima se pozivaju da do 31.10.2022. izvrše preregistraciju vozila.

"Registrujte svoje vozila na RKS, uz finansijske i proceduralne pogodnosti do 31.10.2022. Bilo gde nezavisno od vašeg boravišta", navedeno je u poruci potpisanoj od strane ministarstva unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija.

Prema podacima kosovske policije, do sada je preregistrovano 15 od oko 9.000 vozila koja imaju tablice sa oznakama gradova na KiM koje izdaje MUP Srbije, navodi Kosovo onlajn.

Priština je kao rok za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice odredila 31. oktobar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()