Kosovska policija vratila patrijarha Porfirija sa administrativnog prelaza Merdare

Patrijarh se na prelazu, na strani koju kontroliše kosovska policija, zadržao nekoliko minuta, a zatim se njegov automobil okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji

26.12.2022. 15:40
  • Podeli:
Patrijarh Porfirije_Amir Hamzagic ATAImages Pixsell-63a9b1747b34b.webp Foto: Amir Hamzagić / ATA Images / Pixsell

Kosovska policija na administrativnom prelazu Merdare, oko 14.30 časova, nije pustila automobil sa patrijarhom srpskim Porfirijem da uđe na Kosovo i Metohiju, gde se uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak na KiM.

Prema dokumentu Generalne policijske direkcije kosovske policije, u koji je Tanjug imao uvid, Prvoslavu Periću, kako je svetovno ime patrijarha Porfirija, odbija se ulazak u 14.25 na prelazu Merdare.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve je došao automobilom iz centralne Srbije, a ulazak mu je odbijen u skladu sa tzv. Zakonom o strancima i na osnovu odluke Vlade u Prištini.

Patrijarh se u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, a zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji, preneo je portal Kosovo onlajn.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()