Erden Atić položio zakletvu

Oko same zgrade Opštine povećano je prisustvo kosovske policije, a događaj prati veliki broj medijskih ekipa

19.05.2023. 12:08
  • Podeli:
Erden Atić Youtube Kosovo online-64674a9a890e9.webp Foto: Youtube/Printscreen/@kosovoonline2569

Erden Atić položio je zakletvu na mesto gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica.

Sa prozora zgrade opštine Severne Mitrovica zastava tzv. države Kosovo je skinuta, ali je ubrzo ponovo postavljena.

Oko same zgrade Opštine povećano je prisustvo kosovske policije, a događaj prati veliki broj medijskih ekipa.

Na lokalnim izborima na severu Kosova i Metohije koji su održani 23. aprila usled bojkota Srba pobedu su odneli Albanci.

Od ukupno 45.095 birača glasalo je samo 1.567. U Severnoj Mitrovici pobedu je odneo Erden Atić iz Pokreta Samoopredeljenje sa 553 osvojena glasa.

Zbog složene bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić održaće tokom dana više sastanaka sa domaćim i stranim političkim faktorima u pokušaju stabilizacije situacije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()