Kurti i Eskobar: Potrebna je puna implementacija dogovorenog u Briselu i Ohridu

Sastanak je održan u prijateljskom tonu i bio produktivan, naveo je Kurti nakon susreta

02.05.2023. 18:06
  • Podeli:
Aljbin Kurti_sastanak u Ohridu_Foto Tanjug Miloš Milivojević-6415925322ba0.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Na današnjem sastanku premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija i specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, koji je prethodio novoj rundi dijaloga Beograd - Priština, naglašena je potreba pune implementacije onoga što je dogovoreno u Briselu 27. februara i u Ohridu 18. marta.

"Naglašena je potreba pune implementacije, u dobroj nameri i bez uslova, onoga što je dogovoreno 27. februara Osnovnim sporazumom i 18. marta Planom implementacije", navodi se u saopštenju kabineta premijera privremenih prištinskih institucija, prenosi portal Reporteri.

Njihov susret je prethodio sastanku visokog predstavnika Evropske unije Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem.

Sastanak je održan u prijateljskom tonu i bio produktivan, naveo je Kurti nakon susreta.

"Bio je to prijateljski i produktivan sastanak, koji je premijer Kurti započeo zahvaljivanjem g. Eskobaru za podršku Sjedinjenih Američkih Država povodom glasanja u prvoj fazi zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope, nazivajući to zaslužnim dostignućem Republike Kosovo", navodi se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()