Kurti imenovao Nenada Rašića za novog ministra za zajednice i povratak

Rašić je imenovan na poziciju ministra nakon što je Goran Rakić iz redova Srpske liste dao ostavku na tu poziciju

01.12.2022. 12:31
  • Podeli:
nenad rašić foto facebook-63889050b3dcf.webp Foto: Facebook

Lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je imenovan je na mesto ministra za zajednice i povratak u Vladi tzv. Kosova.

Rašić je imenovan na poziciju ministra nakon što je Goran Rakić iz redova Srpske liste dao ostavku na tu poziciju nakon što su Srbi sa severa KiM kolektivno napustili privremene prištinske institucije nakon što je premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti odbio da odloži odluku o preregistraciji vozila.

Rašićeva lista Građanska inicijative Sloboda, pravda i opstanak na poslednjim parlamentarnim izborima, prema rezultatima koje je objavio CIK, na celom Kosovu osvojila je 1.508 glasova ili 0,173 odsto. 

Na istim izborima Srpska lista imala je 44.407 glasova. Na Rašićevoj listi na tim izborima bila je i predsednica Evropskog pokreta Srba s Kosova i Metohije Rada Trajković.

Podsetimo, srpska lista postavila je dva uslova za povratak u institucije; da Priština povuče odluku o preregistraciji vozila kao i da se formira Zajednica srpskih opština.

Poslanici Srpske liste su nakon napuštanja poslaničkih mesta od strane njihovih kolega ipak preuzeli mandate da bi, kako su tada naveli, tehnički sačuvale mandate.

 

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()