Kurti: Prihvatamo predlog EU za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Predlog je dobra osnova za dalje razgovore i čvrsta platforma za napredak, smatra Kurti dodajući da će implentacija i vremenski okviri biti razmatrani uskoro, tokom predstojećih briselskih razgovora

06.02.2023. 17:11
  • Podeli:
Albin Kurti_ Foto Profimedia-63cacb5300439.webp Foto: Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da Priština prihvata predlog Evropske unije za normalizaciju odnosa sa Beogradom.

Kurti je na Tviteru naveo da smatra ovaj predlog dobrom osnovom za dalje razgovore i čvrstom platformom za napredak.

"Prihvatamo predlog EU za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije i smatramo ga dobrom osnovom za dalje razgovore i solidnom platformom za napredovanje", napisao je Kurti.

On je naveo da je imao dobar razgovor sa Lajčakom tokom radnog ručka u Prištini.

"Određena pitanja u vezi sa međunarodnim garancijama, mehanizmima implentacije i vremenski okviri će biti razmatrani uskoro, tokom predstojećih briselskih razgovora. Demokratski koncept evropske orijentacije nam uliva nadu", istakao je Kurti.

Ranije danas Lajčak je obraćajući se novinarima nakon sastanka sa Kurtijem rekao da je tema razgovora bio nastavak dijaloga, kao i da sve dogovoreno u Briselu mora da se implementira.

Lajčak bi danas trebalo da doputuje i u Beograd i sastane se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()