Kurti: Priznaćemo registarske tablice iz centralne Srbije kada se uverimo da sprovodi odluku

Kurti je rekao da je Beograd doneo tu odluku da bi se smanjile međunarodne kritike

27.12.2023. 13:49
  • Podeli:
Aljbin Kurti_Foto UNA-641dc0591d61e.webp Foto: Reuters

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas da će njegov kabinet priznati registarske tablice iz centralne Srbije kada se takozvana kosovska policija uveri da Beograd sprovodi odluku o omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane privremenih institucija samouprave u Prištini.

On je na konferenciji za novinare izneo tvrdnju da je Beograd doneo tu odluku da bi se smanjile međunarodne kritike, prenosi Koha.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je u ponedeljak da je odluka o omogućavanju učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane privremenih institucija samouprave u Prištini doneta iz praktičnih razloga, radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja i da ne može da se tumači kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova niti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()