Lajčak: Informisao sam članice Saveta Evrope i EU o dinamici dijaloga Beograda i Prištine

Lajčak je naveo i da je prethodno u Firenci učestvovao na radionici za mlade diplomate sa Zapadnog Balkana

11.06.2024. 18:46
  • Podeli:
lajčak tanjuug-65d0672188233.webp Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je tokom boravka u Strazburu informisao članice Saveta Evrope i države članice EU o "dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa" između Beograda i Prištine. 

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući događaje iz prethodne nedelje, naveo da je u Strazbur otputovao iz Firence, na poziv članova Saveta Evrope. 

"U ovom prelepom gradu na francusko-nemačkoj granici, imao sam privilegiju da informišem članice Saveta Evrope i zemlje članice EU o trenutnom stanju i dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", naveo je Lajčak.

On je dodao da je posetu Strazburu iskoristio kako bi sa brojnim zvaničnicima Saveta Evrope razgovarao o "našim odgovarajućim dosijeima".

Lajčak je naveo i da je prethodno u Firenci učestvovao na radionici za mlade diplomate sa Zapadnog Balkana, koju organizuje Evropski univerzitetski institut u Firenci. 

"Bilo je inspirativno uključiti se u živu diskusiju o kreiranju politike EU, politici proširenja koja se razvija i izazovima sa kojima se region danas suočava", naveo je Lajčak. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()