Makedonska policija: Nije bilo pokušaja atentata na Kurtija

Kurti je novinarima nakon povratka iz Skoplja rekao da se tamo osećao bezbedno i pored pretnji

10.02.2024. 17:14
  • Podeli:
Aljbin Kurti_sastanak u Ohridu_Foto Tanjug Miloš Milivojević-6415925322ba0.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije reagovalo je na informaciju o navodnoj pretnji prištinskom premijeru Aljbinu Kurtiju tokom boravka u Skoplju, navodeći da nije bilo nikakvih pokušaja atentata.

U izjavi za Telegrafi Makedonija, portparol MUP-a Toni Angelovski rekao je da nije bilo pokušaja ubistva Kurtija.

On je rekao da je policijsko obezbeđenje Kurtiju određeno po pravilima i protokolima.

"Obaveštavamo vas da tokom posete premijera Aljbina Kurtija Skoplju nije bilo pokušaja njegovog ubistva. Što se tiče bezbednosti tokom posete premijera Kurtija, ona je organizovana po unapred određenim pravilima i bezbednosnim procenama“, rekao je Angelovski.

Kurti je novinarima nakon povratka iz Skoplja rekao da se tamo osećao bezbedno i pored pretnji "od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu".

"Saznao sam da ima mnogo pretnji od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu. Upravo sam došao iz Skoplja, nisam se osećao ugroženim, ali sam video mnoge policijske snage koje su se pobrinule za sastanak u Skoplju", rekao je Kurti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()