Makron: Francuska posvećena evropskoj budućnosti Srbije koja se sada piše

Makron je dočekao predsednika Vučića u Jelisejskoj palati uz najviše državne počasti i uz prisustvo Republikanske garde

09.04.2024. 07:59
  • Podeli:
makron vucic-6614d92ae3816.webp Foto: Sarah Meyssonnier/Pool via AP

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Parizu, da je njegova zemlja posvećena evropskoj budućnosti Srbije, koja se sada piše.

“Francuska je posvećena evropskoj budućnosti Srbije, budućnosti koja se sada piše", naveo je Emanuel Makron u objavi na društvenoj mreži Iks, koju je napisao na francuskom i srpskom jeziku.

Makron je sinoć, tokom zajedničkog obraćanja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji boravi u dvodnevnoj poseti Francuskoj, rekao da Srbija ne sme da sumnja da je njena budućnost u Evropskoj uniji i pozdravio ''vrlo jasne izbore'' koje je Srbija donela u poslednjim mesecima i danima u geopolitičkim okvirima.

Makron je dočekao predsednika Vučića u Jelisejskoj palati uz najviše državne počasti i uz prisustvo Republikanske garde.

Vučić je prisustvovao svečanoj večeri koju je u njegovu čast priredio Makron, nakon čega su dva predsednika održala sastanak u četiri oka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je na sastanku sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom ukazao na bolje ekonomske odnose dve zemlje i da je izrazio očekivanje da će Francuska pružiti podršku Srbiji u svim sferama, prvenstveno kada su u pitanju evropski put Srbije i dijalog sa Prištinom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()