Nastavak skupštinske rasprave o bezbednosti počeo postavljanjem poslaničkih pitanja

Nastavku sednice o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji u Srbiji prisustvuju premijerka Ana Brnabić i resorni ministri

23.05.2023. 12:43
  • Podeli:
Skupština Srbije_sednica_poslanici_Foto Tanjug_Strahinja Aćimović-646c9732c01dc.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su raspravu o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji u Srbiji posle dva masovna ubistva, a pre njenog početka postavljana su poslanička pitanja.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov upitao je da li Tužilaštvo za visokoorganizovani kriminal i bez prijava vodi računa šta se dešava na društvenim mrežama i da li reaguje kada se upućuju pretnje i uvrede sa različitih naloga.

"Opozicija i mediji koji su im naklonjeni kada podignu atmosferu u društvu uslede pretnje, uvrede, pozivanje na obračun na ulicama", rekao je Jovanov. On je podsetio da je juče politički analitičar Dejan Vuk Stanković napadnut od strane tri muškarca u jednom lokalu u Beogradu, dodajući da je na društvenoj mreži Tviter određena grupa ljudi podržala taj čin nasilja.

"Molim nadležno tužilaštvo da radi svoj posao i reaguje u svim ovim situacijama", rekao je Jovanov.

Poslanica liste "Ujedinjeni" Marija Lukić postavila je pitanje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću zašto još uvek nije postavljen direktor policije, kao i Ministarstvu pravde koliko lica trenutno prolazi kroz krivični ili prekršajni postupak ili su osuđivani, a da imaju dozvolu za oružje.

Takođe, Lukić je upitala dokle se stiglo sa Strategijom za suzbijanje nasilja nad ženama i u porodici.

Poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević upitao je zašto ministri nisu prisustvovali sahranama stradale dece u tragedijama u Beogradu i Mladenovcu i kako je dodao, gde se izgubio pijetet i potreba da se podeli bol sa ljudima koji su unesrećeni.

Poslanica SPS Tatjana Jovanović pitala je ministra finansija Sinišu Malog i ministarku zdravlja Danicu Grujičić da li je moguće izdvojiti dodatna sredstava rebalansom budžeta za formiranje centara za mentalno zdravlje , kao i da li je moguće planirati sredstva za ovu namenu i u narednim godinama.

Sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić i resorni ministri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()