Nema mira za Srbe na Kosmetu: "Potrebno je pojačati prisustvo Euleksa i Kfora u srpskim sredinama"

Sinoć je na kući porodice Đurković u Gojbulji ispisano "UČK" i ime teroriste Fatona Hajrizija

28.07.2024. 15:52
  • Podeli:
KFOR_Foto Profimedia-6470dd45a2cd4.webp Foto: Profimedia

Srpska lista osudila je ispisivanje grafita "UČK" i imena teroriste Fatona Hajrizija, ubice srpskog policajca Nikole Krsmanovića, na srpskoj kući kod Vučitrna i uputila zahtev Euleksu i Kforu da pojačaju prisustvo u srpskim sredinama, kako bi pružili sigurnost i slobodu Srbima na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista ocenila je u saopštenju da poruke mržnje ispisane na kući porodice Đurković kod Vučitrna najbolje oslikavaju stanje međuetničkih odnosa između Srba i Albanaca, koji su zatrovani antisrpskim narativom režima Aljbina Kurtija.

"Imajući u vidu informaciju da je Kfor povećao broj svojih pripadnika, može se očekivati da će bar deo njih biti raspoređen u srpskim sredinama koje su izložene ovakvim provokacijama, posebno zato što su pripadnici kosovske policije od svog ministra usmereni na sever kako bi maltretirali srpski narod i bili ministrove dadilje", upozorili su iz Srpske liste.

U saopštenju se podseća da je s ciljem zastrašivanja srpskog naroda u Vučitrnu sinoć na kući porodice Đurković u Gojbulji ispisano "UČK" i ime Fatona Hajrizija, koji je ubio policajca Krsmanovića u Loznici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()