Nemački ambasador upozorava: Jednostrani koraci Prištine u suprotnosti sa sporazumima iz dijaloga

Tzv. kosovska policija juče je zatvorila devet objekata Pošte Srbije na severu Kosmeta

06.08.2024. 14:45
  • Podeli:
jern rode - foto Printscreen Youtube Kanal10-65abb0d5e7492.webp Foto: Printscreen/Youtube/Kanal10

Ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode upozorio je danas da zatvaranje devet filijala Pošte Srbije na severu KiM predstavlja jednostrane i nekoordinisane korake koji su u suprotnosti sa sporazumima iz dijaloga.

Rode je na društvenoj mreži Iks naveo da jednostrani i nekoordinisani koraci ne samo da su u suprotnosti sa sporazumima o dijalogu, već, što je još gore, rizikuju da zahtev takozvanog Kosova za članstvo u EU ostane zaglavljen u prijemnom sandučetu. 

On je dodao da EU  napreduje zahvaljujući tome što uzima u obzir sve svoje države članice i njihove zajednice i poručio da je "potreban isti pristup na nacionalnom nivou".

Evropska unija ranije je saopštila da je zatvaranje devet filijala Pošte Srbije na severu KiM  jednostrani i nekoordinisani korak kojim se krše dogovori postignuti u okviru dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU.

EU je pozvala Prištinu da preispita ovu odluku i pronađe rešenje putem pregovora za ovo pitanje u okviru dijaloga.

Tzv. kosovska policija juče je zatvorila devet objekata Pošte Srbije na severu KiM. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()