Objavljen datum polaganja zakletve novoizabranog gradonačelnika Severne Mitrovice

Atić je izabran za gradonačelnika na vanrednim lokalnim izborima održanim 23. aprila.

12.05.2023. 17:43
  • Podeli:
izbori KiM twitter@anabrnabic-644552fa327e3.webp Foto: Twitter@anabrnabic

Novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Antić položiće zakletvu u petak, 19. maja u sali Skupštine opštine, saznaje Tanjug.

„Sednica SO, na kojoj će gradonačelnik Atić položiti zakletvu, zakazana je za 19. maj za 11 časova“, potvrdio je za Tanjug odbornik SO Skender Sadiku.

Atić je izabran za gradonačelnika na vanrednim lokalnim izborima održanim 23. aprila.

Srbi su izbore bojkotovali, a nijedana politička partija koja ih okuplja, nije imala kandidate na tim izborima. 

Polaganje zakletve može da izazove eskalaciju na severu Kosova, strahuju, kako Srbi koji žive na severu, tako i zvaničnici Republike Srbije, kao i predstavnici međunarodne zajednice. 

Juče je Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, posle razgovora sa predstavnicima privremenih kosovskih institucija, posetio sever Kosova, gde je razgovarao sa predstavnicima civilnog sektora, Srpske liste i drugih srpskih političkih partija. 

On je nakon završetka posete Kosovu i Metohiji rekao da ovi izbori nisu dugotrajno rešenje za trenutnu situaciju na KiM, a na svom Tviter nalogu napisao da je zabrinut zbog onoga što je čuo od Srba sa severa. 

Svoju zabrinutost je izrazio i predsednik Srbij, Aleksandar Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()