Obradović: Tepić ne može da bude predsednik Anketnog odbora

Lider Dveri tvrdi da dogovor da predsednik Anketnog odbora za utvrđivanje istine o majskim tragedijama bude iz najveće poslaničke opozicione grupe nikada i nigde nije postignut

17.07.2023. 14:29
  • Podeli:
Boško Obradović_Foto Amir Hamzagić ATAImages Pixsell-1667482307641.webp Foto: Amir Hamzagić / ATA Images / Pixsell

Između opozicinih stranaka nije postojao dogovor da predsednik Anketnog odbora za utvrđivanje istine o majskim tragedijama bude iz najveće opozicione poslaničke grupe, odnosno Ujedinjenih, izjavio je lider Dveri Boško Obradović.

On je na konferenciji za novinare u holu parlamenta rekao i da ta stranka neće podržati da na čelo tog tela dođe predsednik te poslaničke grupe, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, dodajući da ona pred sutrašnje formiranje Anketnog odbora daje intervjue kao predsednik tog tela.

"Samoproglašavanje Marinike Tepić za predsednika još uvek neformiranog Anketnog odbora je kap koja je prelila čašu", rekao je Obradović i dodao će sve to ponoviti i sutra na prvoj sednici Anketnog odbora. On tvrdi i da je ideja da to bude Tepić rezultat saradnje SSP sa Srpskom naprednom strankom.

Obradović tvrdi da dogovor da predsednik Anketnog odbora bude iz najveće poslaničke opozicione grupe nikada i nigde nije postignut - ni unutar opozicije ni na kolegijumu svih šefova poslaničkih grupa i da je tu informaciju saznao iz mejla koji je potpisao Radomir Lazović.

Obradović smatra da Tepić ne može da bude na čelu odbora, jer je ličnost koja je između ostalog promenila više stranaka. On kaže i da su "kolege iz prozapadne" opozicije odbile predloge da se zakaže posebna sednica o KiM, kao i da se traži smena  vlade.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je za sutra prvu sednicu Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca, a na dnevnom redu je izbor predsednika i zamenika predsednika tog tela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()