Oglasio se Vučić iz Skoplja: Srbija ostaje dosledna stvaranju atmosfere uzajamnog poverenja

On je dodao da će na sastanku sa sagovornicima iz regiona razgovarati o nekim od ključnih principa regionalne saradnje

11.09.2023. 12:14
  • Podeli:
vučić milanovi pirs musar pednaroviski rade prelić tanjug-64fee86d0a7fe.webp Foto: Rade Prelić/Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić, pred sastanak lidera Procesa Brdo-Brioni u Skoplju, poručio je da Srbija, kao i uvek, ostaje dosledna u iskrenom zalaganju za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja, razumevanja i poštovanja. 

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" zahvalio predsednici Slovenije Nataši Pirs Musar, predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću i predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskom na srdačnom dočeku i na tome što su, kako je naveo, domaćini ovog važnog sastanka.

On je dodao da će na sastanku sa sagovornicima iz regiona razgovarati o nekim od ključnih principa regionalne saradnje, održivog razvoja, klimatskih promena, ali i politike proširenja EU, kao strateške tačke daljih odnosa unutar evropskog kontinenta.

Vučić je rekao da će jedna od bitnijih tema biti nastavak sveobuhvatnih političkih, ekonomskih i socijalnih reformi, koje će zadržati mlade ljude na ovim prostorima, čime će se, naglasio je, dodatno osigurati prosperitet, stabilnost i napredak cele Evrope.

"Srbija, kao i uvek, ostaje dosledna u iskrenom zalaganju za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja, razumevanja i poštovanja, što je i pokazala kroz brojne inicijative koje otvaraju velike mogućnosti za čvrstu saradnju zemalja u regionu, na dobrobit svih koji žive na Zapadnom Balkanu", zaključio je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()