Opštinu Leposavić čuva više od 30 policajaca, u Zvečanu postavljena zastava tzv. Kosova

Prepreke koje su Srbi juče postavili kako bi sprečili ulazak policajaca i specijlaca su uklonjene

27.05.2023. 13:49
  • Podeli:
Opština Zvečan_Kosovska policija_Foto Reuters-6471f4358af95.webp Foto: Reuters

Opštinsku zgradu u Leposaviću čuva više od 30 pripadnika tzv. kosovske policije, a povećano je njihovo prisustvo i u stanici policije, rekao je danas za Tanjug predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović.

Prepreke koje su juče Srbi postavili kako bi sprečili ulazak policajaca i specijlaca su uklonjene.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja na kratko je sa medijima koji izeštavaju na albanskom obišao zgradu opštine, što su meštani shvatili kao vid provokacije.

Tokom jučerašnjeg upada u zgrade Opština na severu Kosova i Metohije, Leposavić je poslednji objekat koji su tzv. kosovska policija i specijalne jedinice zauzele, a na zgradu opštine postavljena je zastava tzv Kosova.

Meštani su pokušali da spreče njihov ulazak postavljajući barikade u vidu teške mehanizacije, koje su, međutim, uklonjene vozilima za razbijanje barikada.

Zastava takozvanog Kosova postavljena je danas na zgradu opštine Zvečan. Kako saznaje Tanjug, zastavu su postavili pripadnici policije.

Juče su, odmah nakon nasilnog ulaska u zgrade opština, u Leposaviću i Zubinom Potoku takođe postavljene zastave takozvanog Kosova, pošto su prethodno skunute zastave Republike Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()