Orban: Zajedno sa Srbijom nećemo dozvoliti terorističke napade

Kroz Bugarsku i Srbiju prolazi krak gasovoda "Turski tok" kojim Mađarska dobija ga

27.02.2023. 18:41
  • Podeli:
Viktor Orban_Foto Tanjug Miloš Milivojević-1668618004871.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Vlada Mađarske sabotažu na Severnom toku smatra terorističkim napadom, rekao je danas mađarski premijer Viktor Orban prilikom obraćanja parlamentu svoje zemlje.

Orban je dodao da će Mađarska, zajedno sa Srbijom, učiniti sve da nečeg sličnog ne dođe na gasovodima u južnoj Evropi. 

Mađarske vlasti, kaže Orban, zajedno sa partnerima iz Srbije planiraju da preduzmu mere kojima će biti sprečene ovakve sabotaže na "južnom gasovodu", prenela je Srna.

"Ako su to uradili na severu, da gas ne bi mogao da dolazi iz Rusije u Evropu, to mogu da urade i na jugu. Zajedno sa Srbijom smo jasno stavili do znanja da im to neće poći za rukom", rekao je Orban.

Kroz Bugarsku i Srbiju prolazi krak gasovoda "Turski tok" kojim Mađarska dobija gas, a Orban ga zove "južnim gasovodom",

Vlada Mađarske saopštila je da je prošle godine ovom trasom u zemlju stiglo 4,8 milijardi kubnih metara gasa.

Nakon što se gasovod "Severni tok" prestao u potpunosti sa radom, južna trasa "Turskog toka" postala je glavna ruta za snabdevanje Mađarske prirodnim gasom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()