Orlić: Zahtev za vanredne izbore biće prihvaćen sa oduševljenjem

Odgovor na taj zahtev stići će u najkraćem mogućem roku

05.09.2023. 10:46
  • Podeli:
Tan2023-06-2913205936_9 vladimir orlić vlada srbije peđa vučković-64a461d12a355.webp Foto: Tanjug/Peđa Vučković

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da će inicijativa dela opozicije o vanrednim parlamentarnim izborima biti prihvaćena sa oduševljenjem i da će im odgovor na taj zahtev stići u najkraćem mogućem roku.

Obavestiću nadležne organe o tom zahtevu - Vladu Srbije, predsednika, i dobiće odgovor u najkraćem roku, možda i za 30 dana, rekao je Orlić na konferenciji za štampu u holu Skupštine, nakon što je opozicija sa istog tog mesta najavila da će blokirati rad parlamenta i zatražila održavanje parlamentarnih izbora.

Sednica skupštine biće održana, rekao je Orlić i podsetio da je na dnevnom redu rebalans bužeta kojim se obezbeđuje i novac za povećanje penzija i plata, za pomoć majkama dece do 16 godina, za kapitalne projekte, lečenje obolelih od retkih bolesti i lečenje u inostranstvu.

"Opozicija skupštinu pretvara u buvlju pijacu, u cirkusku šatru", rekao je Orlić i dodao da takvim ponašanjem sprečavaju život i maltretiraju ljude, jer ne dozvojavaju, između ostalog, da penzioneri, radnici, majke, dobiju ono što im pripada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()