Osmani sa Šoleom: Srbija pretnja za mir u regionu

Pojačano američko angažovanje je 'ključno za obezbeđivanje uspešnog ishoda za dobrobit građana', navodi se u saopštenju

11.01.2023. 16:53
  • Podeli:
Vjosa Osmani_Foto Reuters-1668457549582.webp Foto: Reuters

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani razgovarala je u Prištini sa višim savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom i tom prilikom ponovila tvrdnju da je Srbija, uz podršku Rusije, "destibilizujuća sila" i da predstavlja pretnju za stabilnost i mir u regionu, prenela je Koha.

Osmani je zahvalila Šoleu na aktivnom angažovanju SAD u procesu dijaloga, ističući da je pojačano američko angažovanje u ovom pravcu "ključno za obezbeđivanje uspešnog ishoda za dobrobit građana", navodi se u saopštenju.

Osmani je istakla da je konačni sporazum, koji prema njenim rečima, treba da bude zasnovan na međusobnom priznanju, usmeren ka poboljšanju života građana i postizanju održivog i dugoročnog mira u regionu.

Posle današnje posete Skoplju i Prištini, Šole će sutra boraviti u Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()