Patrijarh Porfirije stigao u Eparhiju raško-prizrensku

Patrijarh će biti ustoličen 14. oktobra u Pećkoj patrijaršiji

12.10.2022. 19:21
  • Podeli:
patrijarh-porfirije-dejan-rakita-pixsell-1665051449898.webp Foto: Dejan Rakita Pixsell

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u eparhiju raško-prizrensku, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Porfirija koji će 14. oktobra biti ustoličen u Pećkoj patrijaršiji u tron arhiepiskopa pećkih i patrijaraha srpskih dočekao je episkop raško-prizrenski Teodosije, objavljeno je na Instagram profilu patrijarha.

"Radost susreta sa dragim vladikom Teodosijem i carskim gradom Prizrenom", navedeno je na Instagram profilu patrijarha.

Vladika Teodosije poželeo je dobrodošlicu patrijarhu, rekavši da je poseta patrijarha veliko ohrabrenje za sve koji žive u tom gradu, za sve sveštenike, profesore i učenike Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija i malobrojne vernike.

"Vaša poseta predstavlja veliki podstrek nama da učinimo svaki napor da se ovde, u našem gradu, i dalje slavi i proslavlja ime Božje i da se služi sveta Liturgija", istakao je vladika Teodosije.

Patrijarh Porfirije je razgovarao sa malobrojnim Srbima koji su ostali da žive u Prizrenu i okolini.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()