Peskov: Srbija je suverena zemlja, nema uticaja Rusije

Peskov prokomentarisao izjavu Dželjaja Svečlje

28.12.2022. 12:45
  • Podeli:
Dmitrij Peskov_SPUTNJIK_REUTERS-1667146484099.webp Foto: Sputnjik / Reuters

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas kao netačne izjave iz Prištine o destabilizujućoj ulozi Rusije i dodao da je Srbija suverena zemlja i da kao takva ima pravo da brani prava Srba koji žive na KiM.

„Srbija je, naravno, suverena zemlja i apsolutno je pogrešno ovde tražiti neku vrstu destruktivnog uticaja Rusije. Srbija brani prava Srba koji žive u tako teškim uslovima, i naravno, oštro reaguje kada se ta prava krše“, rekao je Peskov.

Peskov je na taj način odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjave ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaja Svečlje da Srbija, pod ruskim uticajem namerava da destabilizuje tzv. Kosovo podrškom Srbima, prenosi Interfaks.

Prema njegovim rečima, Moskva veoma pomno prati šta se dešava i kako se obezbeđuju prava Srba i dodaje da Rusija ima bliske savezničke odnose sa Srbijom, kako istorijske, tako i duhovne i druge prirode.

Svečlja je juče optužio Srbiju da je, pod uticajem Rusije, podigla stanje borbene gotovosti i naredila postavljanje novih barikada kako bi, tvrdi, zaštitila "kriminalne grupe".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()