Petković: Dobra vest koja pokazuje da nijedna naša bitka za Srbe sa Kosmeta nije izgubljena

Petković se oglasio na platformi X pošto je na snagu stupila Uredba o ukidanju viza

13.10.2024. 11:01
  • Podeli:
Tan2024-03-1709085962_0 petar petković foto vladimir šporčić-65f6b96de5cad.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da to što od danas, Srbi sa Kosova i Metohije mogu da putuju sa srpskim pasošima u zemlje EU bez viza, predstavlja dobru vest koja pokazuje da nijedna bitka nije izgubljena.

"Posle mukotrpnog rada, ova dobra vest pokazuje da nijedna bitka nije ni izgubljena, ni teška, kada je bolji život našeg naroda na KiM cilj", naveo je Petković u objavi na mreži X.

Nosioci srpskih pasoša sa AP Kosova i Metohije, koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, od danas mogu da putuju u zemlje EU bez viza, pošto je stupila na snagu Uredba o ukidanju viza koja je objavljena u Službenom listu EU 23. septemra.

Srbi iz Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija koji poseduju pasoše koje izdaje Koordinaciona uprava, koja funkcioniše u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, bili su jedini kojima je i dalje bila potrebna viza za ulazak u zemlje EU nakon što su građanima tzv. Kosova ukinute vize od 1. januara ove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()