Počelo postavljanje kontejnera za glasanje u četiri opštine sa severu KiM

Izbori će se održati 23. aprila, za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, kao i za odbornike u Leposaviću i Zvečanu

20.04.2023. 08:14
  • Podeli:
Kosovska Mitrovica_Foto Profimedia-63ea3519de1c9.webp Foto: Profimedia

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije je počelo postavljanje kontejnera za glasanje.

U kontejnerima čije je postavljanje počelo u sredu, biće birački centri za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, kako je ranije najavila Centralna izborna komisija iz Prištine, a očekuje se da će i biračka mesta takođe biti u improvizovanim objektima i u multietničkim naseljima, koje će obezbeđivati jake snage kosovske policije.

Izbori će se održati 23. aprila, za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, kao i za odbornike u Leposaviću i Zvečanu.

Iako najveća partija koja okuplja Srbe sa Kosova i Metohije, Srpska lista, na izborima nema svoje kandidate i što po procenama analitičara većina Srba neće na njima učestvovati, strane ambasade i organizacije su odlučile da priznaju rezultate glasanja. 

Osim kandidata dve najveće političke partije koje okupljaju Albance iz  južne srpske pokrajine, Demokratske partije i Pokreta Samoopredeljenje, kao i Građanske inicijative za Mitrovicu Betima Osmanija, u izbornoj trci će učestvovati i samostalna kandidatkinja Slađana Pantović, za gradonačelnicu Zvečana i Aleksandar Jablanović iz Partije kosovskih Srba, za predsednika opštine Leposavić.   

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()