Počeo bilateralni sastanak Petkovića i Lajčaka: Večeras sastanak Vučić-Stoltenberg

Lajčak bi trebalo da se sastane i sa glavnim prištinskim pregovaračem Besnikom Bisljimijem

19.07.2023. 09:57
  • Podeli:
petar petković strahinja aćimović tanjug-6491c4a001946.webp Foto: Strahinja Aćimović/Tanjug

U Briselu je danas počeo bilateralni sastanak direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Sastanak je počeo oko 9.40 časova.

Lajčak bi trebalo da se sastane i sa glavnim prištinskim pregovaračem Besnikom Bisljimijem, a u EU se nadaju da će biti održan i trilateralni sastanak, ali da to, rekli su, zavisi od strana.

"Trilaterala je naš cilj, ali od dva gosta zavisi kao i uvek da li će biti spremni da sednu zajedno", rečeno je u utorak u EU.

Fokus će biti na punoj primeni Sporazuma od 27. februara i na koracima ka deeskalaciji situacije na severu KiM, naveo je portparol EU Peter Stano u objavi na Tviteru.

Brisel je danas važna adresa za Beograd – u istom danu razgovori u sedištu NATO-a i Evropske unije. Aleksandar Vučić sastaje se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u popodnevnim satima, a specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak razgovara sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine.

Kako je Alijansa najavila, sastanak Aleksandra Vučića i Jensa Stoltenberga održaće se oko 19 časova, nakon čega će se obratiti medijima na zajedničkoj konferenciji.

Razgovor je predsednik Vučić inicirao prošle nedelje kako bi prvom čoveku NATO-a preneo šta se dešava na Kosovu i Metohiji.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()