"Ponosni na Srbiju": Cvijanovićeva zahvalila Vučiću na lavovskoj borbi u Njujorku

Naglašeno je i da bi usvajanjem rezolucije o Srebrenici došlo do relativizacije samog pojma genocida

25.04.2024. 13:31
  • Podeli:
željka cvijanović, aleksandar vučić, 11 april 2024 - Tanjug Predsedništvo Republike Srbije-662a3e4023346.webp Foto: Tanjug/Predsedništvo Republike Srbije

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović zahvalila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na lavovskoj borbi u Njujorku.

"Ponosni na Srbiju!", napisala je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa zvaničnicima više od 80 država i istakao da se pretpostavlja da će na glasanju o rezoluciji o Srebrenici na sednici Generalne skupštine UN biti puno uzdržanih, što govori da nije reč ni o kakvom konsenzusu.

"Borićemo se do kraja", istakao je Vučić, koji je na sastancima ukazao kako se nametanjem nacrta rezolucije o Srebrenici na dnevni red Generalne skupštine UN krše procedure i osnovni postulata na kojima se zasnivaju UN.

Naglasio je i da bi usvajanjem rezolucije došlo do relativizacije samog pojma genocida, kao najstrašnijeg vida planskog i sistematskog zatiranja naroda i etničkih grupa, čemu je čovečanstvo svedočilo nekoliko puta u novijoj istoriji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()