Poznato ko menja Turčina na čelu KFOR: Ko je italijanski general koji stiže na Kosmet?

U saopštenju se ističe da KFOR nastavlja da ispunjava svoj mandat, na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244

24.09.2024. 11:36
  • Podeli:
Enriko Barduani 1 jun 2018 - Printscreen Youtube Ability Channel-66f28799935df.webp Foto: Printscreen/Youtube/Ability Channel

U Prištini će 11. oktobra biti obavljena primopredaja dužnosti komandanta Kfora, umesto turskog general-majora Ozkana Ulutaša na to mesto doći će italijanski general-major Enriko Barduani.

U međuvremenu, aktuelni komandant Kfora, general major Ozkan Ulutaš, ugostio je juče u sedištu Nato misije u Prištini, ambasadore i šefove misija 28 savezničkih i partnerskih zemalja koje doprinose trupama Kfora, piše Kosovo online.

"Ovaj sastanak je još jedna opipljiva demonstracija naše kolektivne i nepokolebljive posvećenosti trajnoj bezbednosti za sve zajednice koje žive na Kosovu i regionalnoj stabilnosti", rekao je komandant Kfora Ozkan Ulutaš.

U saopštenju se ističe da Kfor nastavlja da ispunjava svoj mandat, na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine, da doprinosi bezbednom i mirnom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodi kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()