'Pravac Evropa': SSP predstavila program ulaska Srbije u EU

Sve što treba da uradimo da bismo ispunili uslove za članstvo u EU treba da uradimo zbog nas, a ne zbog EU, poručio Dragan Đilas

22.04.2023. 16:51
  • Podeli:
Dragan Đilas_SSP_Foto SSP-6443f1c763b76.webp Foto: SSP

U Salašu Noćajskom, na severu Mačve, održana je tribina "Pravac Evropa", na kojoj su predstavljene osnove programa Srbije u Evropskoj uniji 2023.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da je "Pravac Evropa" ideja i jedna alternativa života sigurnosti i budućnosti.

"Pravac Evropa je ideja sigurnosti, a ne svakodnevne neizvesnosti šta će biti sutra. Pravac Evropa je potvrda onoga što svi znamo, da smo po svemu, a ne samo geografski i evropski narod i evropska država. Krenuvši jutros iz glavnog grada, Beograda, ka Sremskoj Mitrovici, posle 80 kilometara sam stigao do Salaša Noćajskog, a da sam nastavio još 20 kilometara, stigao bih do granice sa Evropskom unijom. Da sam krenuo na drugu stranu, prema Vršcu, stigao bih do granice sa EU za 100 kilometara, ili ka Novom Sadu i Subotici, za 200 kilometara. Pa, gde mi ne treba, nego gde jedino možemo da budemo? U Evropskoj uniji, gde su svi oko nas", rekao je Đilas.

U predstavljanju planova programa "Pravac Evropa", Đilas se osvrnuo i na poljoprivredu i poljoprivredni kraj u kome se i obratio prisutnima.

"Važno nam je da svaki seljak ima subvencije na nivou Evropske unije i garantovani otkup proizvoda, da ne smanjuje, nego povećava broj grla i zasađenih hektara koje obrađuje, jer je poljoprivreda jedna od najvećih šansi Srbije", rekao je Đilas.

On je naglasio da sve što treba da uradimo da bismo ispunili uslove za članstvo u EU treba da uradimo zbog nas, a ne zbog EU, i to ne zato da bi postali članica EU, već da bi živeli bolje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()