Predsednik Kine Si Đinping u Srbiji 7. i 8. maja: Ugostiće ga predsednik Vučić

Naknadno će biti saopšteni program i satnica posete

29.04.2024. 09:20
  • Podeli:
vučić si đinping instagram buducnostsrbijeav-652e5b9cc1b3f.webp Foto: Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Kine Si Đinping boraviće u utorak 7. i sredu, 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštila je danas pres služba predsednika Srbije. 

Si je poslednji put boravio u poseti Srbiji 2016, što je bila prva poseta predsednika Kine Srbiji nakon 32 godine.

Vučić se sa Sijem sastao u oktobru prošle godine u Pekingu, tokom trećeg foruma Pojas i put, kada je potpisan sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Kine.

Najavljujući posetu kineskog predsednika, Vučić je rekao da je Si jedan od najznačajnijih svetskih lidera i naš iskreni prijatelj kojeg želimo da dočekamo u najboljoj atmosferi i na najlepši mogući način.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()