Predsednik parlamenta još nije izabran: Skupština Srbije završila rad, nastavak sutra u 10 časova

Na dnevnom redu konstitutivne sednice je izbor predsednika i potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela...

19.03.2024. 16:07
  • Podeli:

Poslanici Skupštine Srbije završili su rad za danas, a rasprava o izboru predsednika parlamenta kako je najavio predsedavajući konstitutivnom sednicom Stojan Radenović biće nastavljena sutra u 10 časova.

Biće to poslednji dan za glasanje i još diskusije, rekao je Radenović.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su i danas o predlogu da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) i dosadašnja premijerka Srbije Ana Brnabić.

Poslanik Vladimir Orlić, dosadašnji predsednik parlamenta, na kraju današnje sednice, koja je trajala skoro šest sati, rekao je da svi mogu biti ponosni na to kako je Radenović vodio sednicu.

Orlić je podsetio da je 1,8 miliona glasova na decembarskim izborima dobila izborna lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", što je značilo i najveći broj mandata. Podsetio je da su upravo zato oni predložili da predsednik parlamenta bude Ana Brnabić da je to predlog na koji su ponosni.

"Ponosni smo na sve što je uradila, veliki posao je iznela", rekao je Orlić i dodao da zato treba da izbor Brnabić ima najširu podršku.

"Ima sve što je potrebno da bude uspešna, i znanje i veštine", dodao je Orlić koji je podsetio da zna šta znači mesto predsednika parlamenta i da upravo zato zna da će sa tog mesta Ana Brnabić biti još uspešnija. 

Taj predlog podržale su SNS, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, a protiv su se i juče izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela, izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Predlagač Milenko Jovanov, rekao je da pošto je zaključena lista poslaničkih grupa, želi da zahvali svima koji su podržali predlog za izbor Brnabić za predsednika parlamenta, ali i onima koji su na civilizovan način izneli kritike.

"Brnabić je imala priliku da vidi sa čim će se suočavati", rekao je Jovanov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()