Priština pritiska Srbe: Kurtijevo tužilaštvo pokrenulo istragu protiv predsednika FS KiM zbog dresova

Sporne dresove ni Uljarević ni fudbaleri nikada nisu nosili u javnosti, ali to je nebitno za ljude koji žele da proteraju Srbe sa Kosmeta

24.10.2024. 15:09
  • Podeli:
fudbalski savez kosova i metohije, FS KiM - foto Facebook Fudbalski Savez Kosova i Metohije-671a4709233ee.webp Foto: Facebook/Fudbalski Savez Kosova i Metohije

Advokat Miloš Delević izjavio je danas da je tužilaštvo u Prištini pokrenulo istragu protiv predsedika Fubalskog saveza Kosova i Metohije Igora Uljarevića, koji je juče bio priveden na administrativnom prelazu Brnjak, zbog navodnog krivičnog dela "izazivanje razdora i netrpeljivosti". 

Delević je za Tanjug rekao da su prilikom redovne kontrole na administrativnom prelazu Brnjak kod Uljarevića pronađeni dresovi sa natpisima "Fudbalski savez Kosova i Metohije" i "Nema predaje".

Advokat je naveo da je, prema tužilaštvu, Uljarević  tim dresovima navodno provocirao građane tzv. Kosova albanske nacionalnosti, iako je izjavio da sporne dresove ni on ni fudbaleri nikada nisu nosili u javnosti.

Dodao je da je Uljarević dresove dobio na poklon i da ih je držao u gepeku.

"Zbog natpisa na dresovima, deci se zbog ovakvih postupaka policije i tužilaštva zabranjuje da se bave sportom, koji mora biti odvojen od politike", naglasio je Delević.

Uljarević je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Za krivično delo izazivanje razdora i netrpeljivosti predviđena je kazna zatvora do 5 godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()