Protest podrške Srbima na KiM održan u Beogradu

Okupljeni građani su protestovali ispred nemačke ambasade i Predsedništva Srbije, i jedno vreme blokirali saobraćaj u Ulici kneza Miloša

30.05.2023. 21:57
  • Podeli:
Protest podrške Srbima na KiM_Foto Twitter @SerbiaBased-64765746528b2.webp Foto: Twitter / @SerbiaBased

Grupa građana koja se okupila u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, večeras je protestovala ispred Predsedništva Srbije. Oni su prethodno bili ispred nemačke ambasade, kao zemlje u kojoj vide "jednog od krivaca za evropski sporazum koji smatraju štetnim", a potom su i blokirali saobraćaj u Ulici kneza Miloša.

Oragnizatori protesta su rekli da imaju samo jedan zahtev, a to je da predsednik Aleksandar Vučić ispuni obećanje koje je dao, a to je da zaštiti srpski narod na severu Kosova, javio je N1.

Uz povike "Kosovo je srce Srbije", učesnici skupa uputili su se prema Andrićevom vencu do Predsedništva Srbije. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bili su raspoređeni u okolnim ulicama.

Na skup su građane sinoć pozvale organizacije Srpska omladina za Kosmet i Pokret za odbranu Kosova i Metohije. Na skupu nema nikakvih obeležja, a sa megafona se čuo zvuk sirene.

Među okupljenima su i poslanik Dveri u skupštini Srbije Borko Puškić, samostalni poslanik Aleksandar Jerković, kao i jedan od osnivača Pokreta za odbranu Kosova i Metohije istoričar Miloš Ković, prenose agencije.

Ković je rekao da su okupljeni došli da pruže podršku našim građanima na Kosovu, ali i da zahtevaju da se "Aleksandar Vučić vrati u ustavna ovlašćenja, a ako nije sposoban za tako nešto da podnese ostavku", kao i da ostavku treba da podnese i Vlada Srbije, prenla je televizija Nova.

Ković je dodao i da učesnici protesta zahtevaju prekid pregovora pod okriljem Evropske unije i povratak u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Okupljeni su izjavili da nemaju nikakve veze sa protestom koji je najavljen za petak u 17 sati ispred spomenika Cara Nikolaja u Beogradu i ograđuju se od tog protesta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()