Razišli se učesnici protesta na Jarinju, ostali Kfor i bodljikava žica

Na administrativnom prelazu sa strane centralne Srbije okupilo se oko 150 ljudi koji su pristigli na najavljeni miting podrške Srbima sa KiM

Autor: Web UNA TV
18.12.2022. 15:04
  • Podeli:

Na administrativnom prelazu Jarinje održan je protestni skup Srba iz centralne Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, koji su ranije danas tamo stigli sa namerom da pruže podršku Srbima sa Kosova i Metohije.

Učesnici skupa pod nazivom "Nikad granica, Kosmet je Srbija" su se razišli nešto posle 15 časova.

Mediji prenose da je skup, održan u cilju "deblokade prelaza za Srbe sa Kosova i Metohije", okupio desničare koji su oko 14 sati uspeli da probiju prvi kordon srpske policije i približili se samom prelazu, ali nisu išli dalje.

Učesnici skupa, koji su se nalazili na oko 150 metara od prelaza Jarinje sa strane centralnog dela Srbije, nosili su transparente i srpske zastave i puštali nacionalne pesme. 

Oni su tokom skupa zapalili transparent na kome je pisalo "Briselski sporazum". Okupili su se, kako su rekli, da bi poručili Kforu da tu nemaju šta da traže i da tu nije granica između Srbije i KiM.

Protest na Jarinju je počeo oko 13 časova, na oko 150 metara od prelaza, gde je okupljene zaustavio kordon srpske policije. Nešto posle 14 sati došlo do guranja i komešanja sa policajcima, nakon čega su okupljeni uspeli da se probiju do samog prelaza, gde ih je ponovo zaustavio kordon policije.

Pripadnici Kfora su prethodno iza administrativne linije razvukli bodljikavu žicu, rekao je Tanjugu izveštač novinske agencije AP, Radul Radovanović.

"Pripadnici Kfora su sa druge strane prelaza i postavili su bodljikavu žicu, tu je na desetine pripadnika Kfora, vidi se dosta vozila Kfora, džipova i drugih", rekao je Radovanović, dodajući da su okupljeni na strani centralne Srbije pokušali da predaju protestno pismo Kforu i zahtev da prođu.

Radovanović je rekao da je stav policije Srbije je da okupljeni ne mogu da prođu dalje, kao i da su se oko toga vodili pregovori. Prema njegovim rečima, pre probijanja kordona, nije bilo nikakvih incidenata i situacija je bila mirna, ali su okupljeni izražavali ljutnju zbog toga što nisu mogli da pređu administrativnu liniju i da pruže podršku Srbima sa Kosova i Metohije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()