RIK: Proglašena izborna lista Tadića, a Milica Zavetnica zvanično kandidat za predsednicu

Srpska napredna stranka danas predaje potpise za kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije

08.03.2022. 12:06
  • Podeli:
izbori-glasanje.jpg

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu za republičke izbore 3. aprila Koalicije "Boris Tadić - Ajmo ljudi".

Tu listu čine Socijldemokratska stranka, Nova stranka, 1 od 5 miliona, Tolerancija Srbije, Ujedinjeni pokret zelenih Srbije, Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca.

Na listi je 245 kandidata za poslanike, a listu je podržalo 10.537 birača.

 



RIK je proglasio i izbornu listu "Alternativa za promene - Albanska demokratske alternativa" kao listu albanske nacinonalne manjine.

 

Tu listu podržalo je svojim potpisima 5.176 biračima. 

Milica Zavetnica za predsednicu

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je i kandidaturu Milice Ðurđević Stamenkovski na predsedničkim izborima 3. aprila.

 

 

Ðurđević Stamenkovski je za predsednicu Srbije predložila Srpska stranka Zavetnici.

Oni su RIK-u za njenu kandidaturu predali 11.102 pravno valjana potpisa podrške građana.

Republička izborna komisija do sada je proglasila dva kandidata za predsednika Srbije, Miloša Jovanovića i Zdravka Ponoša.

Rok za prijavu kandidata je do 12. marta u ponoć.
 

SNS danas predaje potpise

Srpska napredna stranka danas predaje potpise za kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Naprednjaci će kandidaturu Vučića predati u 14 sati u Republičkoj izbornoj komisiji.

SNS je za to prikupila 145.000 potpisa podrške građana.

Vučić je kandidat i koalicije "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", a njegovu kandidaturu za predsednika Srbije podržali su i SPS, Jedinstvena Srbija, Savez vojvođanskih Mađara.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()