Ristić: Sinoćni događaji imaju elemente Majdana u Ukrajini

Nemile scene ne služe nikome na čast, a posebno ne onima koji su ih inspirisali i sproveli, rekao je naš istoričar

25.12.2023. 11:21
  • Podeli:
nasilni napad srbije protiv nasilja na skupštinu beograda - foto Tanjug Vladimir Šporčić (1)-65892cc295e40.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Istoričar Dejan Ristić je poručio da sinoćni događaji isped Skupštine grada Beograda imaju elemente "narandžastih revolucija", a pre svega Majdana u Ukrajini 2014. godine.

"Isuviše to liči na ono što se dešavalo u Ukrajini da bi to bila slučajnost". rekao je Ristić za Tanjug.

On je naglasio da niko ne spori pravo na izražavanje volje i nezadovoljstva, ali da niko nikome ne može da dozvoli da vrši nasilje nad građanima i državom i da jednu parlamentarnu koaliciju "Srbija protiv nasilja" transformiše u koaliciju "Nasiljem protiv Srbije".

"Kao građanin izražavam zabrinutost zbog onoga što se sinoć desilo ispred Skupštine grada Beograda. Nemile scene ne služe nikome na čast, a posebno ne onima koji su ih inspirisali i sproveli. Jasno je da su motivi politički i da nisu državotvorni", rekao je istoričar.

Ristić je istakao da niko odgovoran i demokratski nastrojen ne pokušava nasilno da preuzima zdanja državnih nadleštava, i da se to u demokratkim državama ne radi.

Dodao je da nama nisu potrebne nikakve revolucije, već da nam je potrebno poštovanje propisa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()